Läslovstips nummer 2: ”Lassemaja-böckerna”

Om gårdagens bok var spänning för de lite mindre vill jag tipsa om spänningsböcker för de lite större barnen idag. Det är ju böcker som typ de flesta unga har läst eller i varje fall hört talas om, och jag förstår varför.

Jag pratar så klart om böckerna om ”Lassemajas detektivbyrå”, som är enkelt betitlade med något och sedan ”-mysteriet”. Just nu läser jag och dottern ”Zoo-mysteriet”, men nyss avslutade vi även ”Saffransmysteriet” som var en riktigt klurig berättelse.

Böckerna, i skrivande stund 26 stycken till antalet, är skrivna av Martin Widmark och illustrerade av Helena Willis.  Just illustrationerna är något som lyfter böckerna – personerna är tydligt ritade och miljöerna numera färgglada och roliga. Namnen på karaktärerna är en historia i sig, och lockar fram skratt även hos vuxna.

Därför är dagens läslovstips alla böcker om Lassemajas detektivbyrå!

Det är inte bara jag som vill tipsa om Lassemajas detektivbyrå. Även min partisekreterare Lena Rådström Baastad har samma smak! Kul!

Det är 313 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *