Läslovstips nummer 3: ”Mitt bland stjärnor”

Ni vet den där känslan när man tar del av ord, av bilder, som fastnar? Det där som händer när man bara översköljs av känslor?

Den känslan vill jag att mina barn ska ha när de läser Lotta Olssons ”Mitt bland stjärnor”, med vackra illustrationer av Olof Landström.

När jag läste boken första gången blev jag just så varm som man kan bli när man läser något riktigt vackert. Barnböcker är ofta roliga, och ska så klart vara det, men tänk när orden är fyllda med mening och faller ner så mjukt och fint.

Det gör de, i boken ”Mitt bland stjärnor”. Därför blir den mitt läslovstips nummer 3, och den passar alla barn som gillar bilderböcker.

Jag slutar med Lotta Olssons poetiska ord:

Här är havet. Här är vinden.
Här är mjuka mammakinden.
Här är fågelpappans mask.
Här är sol och snö och slask.
Här är allt för första gången:
skrattet, gråten, fågelsången.
Här är dagen som ska gry.
Allas värld är alltid ny.

Det är 312 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *