Dricksvatten, tåg och kultur – tre stora beslut idag

Idag var det sammanträde med Örebro kommunfullmäktige där jag är ledamot. Vad mötena handlar om varierar från möte till möte, men idag var det frågor där jag inte är den som har frågorna på mitt bord och där det inte är jag som brukar tala, även om jag som ledamot har rätt att yttra mig på varje fråga.

De tre största frågorna idag var att Örebro kommun går vidare med vätternvattenprojektet, att vi går framåt med snabbare tågförbindelse mellan Stockholm och Oslo genom ett ägartillskott till bolaget, och att Örebro kommun köper riksbankshuset, därför att kommunen ska bygga sitt kulturkvarten på tomten och då kommer huset att användas.

Örebros framtida dricksvattenförsörjning är förmodligen en av vår tids största ödesfrågor. Att Sverigedemokraterna, som enda parti i kommunfullmäktige, röstade NEJ till att gå vidare med vätternvattenprojektet är ansvarslöst, korkat och de kommer att vara svaret skyldig hur vattnet ska säkerställas framöver.

Dagens beslut var kanske bland de största under mitt politiska liv. Arbetet går nu vidare med snabbare tåg, kulturkvarter och vatten. Det är vår tids viktigaste framtidsfrågor. De som sa nej kommer att behöva förklara det för väljarna. Det tror jag inte att de kommer att klara av.

Det är 291 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *