Sluta raljera över Black Friday!

Det är ett problem att vissa människor har ett ohållbart konsumtionsmönster a’la slit och släng. De behöver ändra det beteendet, för klimatets skull inte minst.

Men – för mig som socialdemokrat är det ett större problem att ensamstående och lågavlönade föräldrar har ångest så här års över den nya overallen som måste köpas, julklapparna, julmaten, det där mysiga biobesöket som barnen tjatar om, skidorna och skridskorna som har blivit för små.

Man kan raljera över shoppinghysterin. Man kan stå över den.

Men raljera inte över de som shoppar idag, när det faktiskt är litet billigare. Från nästa år höjs barnbidraget med 200 kronor per månad och barn. Från nästa år höjs underhållsbidraget för ensamstående som har rätt till det. Från nästa år sänks den orättfärdiga pensionärsskatten. Det är en god politik. Men även nästa år kommer folk, inte av lyxskäl utan nöd, behöva knapra, leta rabatter och reor.

Det är klassklyftorna och de ekonomiska skillnaderna som är vår tids största utmaning.

Det är 289 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *