Nu har vi toppat laget!

Socialdemokraterna i Örebro län har nu en riksdagslista, och en regionlista per valkrets inför valet till Region Örebro län nästa år.

Riksdagslistan toppas som väntat av vår partisekreterare Lena Rådström Baastad. Hon är Socialdemokraternas högsta företrädare efter Stefan Löfven, och hon om någon vet hur man vinner att val! Jag är glad att hon återkommer till politiken som förtroendevald och det ska bli kul att driva hennes namn i valrörelsen.

Tvåa på listan är Dennis Begic, Örebro. Dennis är en god socialdemokrat med bred facklig erfarenhet. Han har också lång kommunpolitisk erfarenhet och är idag regionpolitiker. Han kommer göra stor nytta i vår riksdagsgrupp.

Matilda Ernkrans, Hallsberg, är vårt tredjenamn. Hon är Miljö- och jordbruksutskottets ordförande idag och gör ett fantastiskt arbete som riksdagsledamot. Hon är också ordförande för Socialdemokraterna i Örebro län.

På fjärdeplats står Daniel Andersson från Lindesberg. Han är en ung politiker och gör ett mycket bra arbete i norra länsdelen. Det ska bli spännande att följa hans karriär i riksdagen och jag ser verkligen fram emot att få ta del av hans klokskap i den nationella politiken.

Femma står Eva-Lena Jansson, Örebro. Vi socialdemokrater ska givetvis öka i valet, och ökar vi bra så kommer Eva-Lena in i riksdagen, där hon idag sitter.

Det här är ett toppat lag! Och jag är stolt och tacksam över att få stå med på riksdagslistan, om än väldigt långt ner. Jag hoppas istället på att få mitt partis förtroende att fortsätta i kommunfullmäktige nästa mandatperiod, när den listan väl ska slås fast om ett par veckor!

Det är 287 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *