Sorgligt att ETC Örebro försvinner

Örebro är en av Sveriges största kommuner, men mediaklimatet är nästan det samma som en småstad. Det finns snart bara en tidning, förutom gratistidningen Örebroarn, som har monopol i kommunen.

Jag har följt ETC Örebro sedan det första numret, och gillat tidningen skarpt. Den har varit en motpol, ett alternativ till en ofta ganska ensidig bild som annars kommer fram. Nu lägger den snart ner, på grund av för få läsare.

Det är sorgligt. Jag lider med de anställda. Jag lider också som prenumerant och läsare. Nu blir nyhetsbevakningen i Örebro fattigare.

Jag hoppas att fler röster kan höras i Örebro framöver. Annars är det illa ställt med demokratin.

Det är 286 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

En kommentar till “Sorgligt att ETC Örebro försvinner”

  1. Håller helt med dig John. Sorgligt är ordet. ETC Örebro har varit så bra, skrivit bra om väldigt mycket som är viktigt. EN så bra tidning och så poff bara försvinner den.
    Har nyss läst att de ska starta fler tidningar (borås) men veckan efter säger de, nä vi lägger ner alla tidningar.
    150 000 invånare och EN enda tidning…Örebroarn tycker jag inte räknas, den hör ju till NA.
    ETC Örebro har haft bra innehåll, bra krönikörer, det har varit skönt att slippa clickbaits utan man har fått läsa om annat än ”så gör du om hemma” och ”halvkändisenB tycker”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *