Allt fler unga får jobb!

Backa bandet fyra år. Sverige styrs av en högerregering. Arbetslösheten är hög, men ungdomsarbetslösheten är enorm. Den stiger, samtidigt som resultaten i skolan sjunker. Högerregeringen prioriterar i detta läge samma medicin som alltid. En ny skattesänkning på en ny skattesänkning. De som tjänar allra bäst får lite mer i plånboken, men arbetslösheten fortsätter att öka, skolresultaten fortsätter att sjunka och ungdomsarbetslösheten biter sig fast.

I september 2014 röstar Sverige fram Stefan Löfven som statsminister – och en socialdemokratiskt ledd regering! Det sker en massiv omsvängning i politiken. Välfärden prioriteras, liksom jobben. Istället för  verkningslösa skattesänkningar sätts resurser in på att unga ska få jobb.

Nu ser vi resultat.

Idag kom nyheten att ungdomsarbetslösheten är den lägsta i Sverige – på tio år!

Sverige behöver mer av den politiken. Vi har inte råd att gå tillbaka till det gamla igen.

Det är 279 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *