Fantastiska lärare – nu är fjärdeklassarna bättre på att läsa!

Idag kom glädjande nyheter – läsförmågan hos Sveriges fjärdeklassare har nu förbättrats. Efter flera år med sjunkande läsförmåga har utvecklingen äntligen vänt.

Det här är ett bevis på att vi har en fantastisk lärarkår som gör ett bra jobb i skolan. Vi behöver fler lärare och lärarna ska ha ännu mer resurser. Vi ska inte tillbaka till skattesänkarpolitiken då resultaten i skolan tilläts sjunka för att högavlönade skulle få sänkta skatter. Det är inte rätt väg för Sveriges skola.

Maria Haglund hävdar att det beror på Alliansens skolpolitik. Det är så kallad sarkasm, och den kan fjärdeklassare ibland ha lite svårt för.

Därför, låt mig uttrycka det i klartext: läsförståelsen ökar trots Alliansen, tack vare lärarna, som blivit fler tack vare en politik som investerar i skolan före skattesänkningar.

Det är 278 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *