Ett hus jag önskar inte hade behövt finnas

Som ledande kommunpolitiker i Örebro finns det i ryggraden att skryta över vårt bostadsbyggande som är i nationell toppnivå. Men detta boende som invigdes idag känner jag inte bara stolthet, utan också ett vemod, över att ha behövt se växa fram.

Idag invigdes Sveriges modernaste Kvinnohus i Örebro. Vi som var där fick en historisk dragning över hur verksamheten motarbetats och lyfts fram, men framförallt gjorts möjlig av kvinnliga pionjärer som mina partikamrater Margareta Scherlund och tidigare riksdagsledamoten och kommunalrådet Inger Lundberg med flera. Och Britten Uhlin, ordförande i Kvinnohuset idag.

På bilden ovan syns några av oss socialdemokrater som var med idag på invigningen. Det var mycket tack vare engagemang hos socialdemokratiska kvinnor på 1970- och 1980-talet som föreningen startade och arbetet kunde dra igång.

Min förhoppning är att vi om några år kan inviga något annat i dessa lokaler. Min förhoppning är att problemet ska upphöra.

Men jag vet att det inte räcker med att hoppas. Nu krävs jobb och medvetenhet.

Tack ni som gick före! Tack ni som jobbar idag. Ert arbete är livsviktigt!

Det är 271 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *