Man blir inte frisk för att man blir fattig!

Igår röstade den svenska högern; M, SD, L, C och KD för att återinföra den som så många kallar ”stupstocken” i sjukförsäkringen. Enkelt uttryckt; en bortre tidsgräns för hur länge du ska få sjukersättning.

Ni minns valrörelsen 2014 och alla sannberättelser om cancersjuka som tvingades gå till jobbet fast de knappt orkade stå? Ni minns desperata människor som förlorade inkomsten för att sjukdomen vägrade lyssna på politikerna?

Nu vill den svenska högern dit igen. Vill du?

Vi socialdemokrater tror inte på ett samhälle där man ska straffa sjuka till att bli friska. Det finns ingen sjukdom som går över av att man blir fattig.

Om 268 dagar är det val.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *