Grattis Solveig och Sten till kärleken!

Som så många värmdes jag i decemberkylan av Solveig Arle och Sten Bollings kärlekssaga. Att bli förlovad vid 104 år torde vara väldigt nära ett världsrekord, åtminstone ett svenskt rekord. Bara en sådan sak gör ju kärleken värd att fira lite extra.

För mig väcker kärlekssagan ytterligare dimensioner. Jag har läst och hört om Sten Bollings aktiva liv tidigare. Att vara så aktiv vid 104 är givetvis få förunnat, men att vara aktiv efter 65 år är numera inget konstigt.

Vi behöver tillvarata människors aktivitet i samhället! Min partikamrat Gun Carlestam Lewin kommenterade att hon blev vald till att stå med på vår kommunfullmäktigelista med orden: ”Även ett Framtidsparti behöver ett äldreperspektiv på många av de frågor vi fattar beslut om – inte bara äldreomsorg.”

Det håller jag med om. Äldre är mer än äldreomsorg, och äldres röster behövs över hela samhällsdebatten!

Hur aktiva Sten och Solveig vill vara får de givetvis avgöra själva. Tiden som nyförlovad brukar man ju ändå mest svärma för varandra!

Det är 264 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *