Tack Shekarabi för en klok uppgörelse om spel.

För mig är det rimligt att spelmarknaden är reglerad av väldigt många orsaker. Det handlar om mycket pengar, det finns stora risker förknippade med spelande och i sin värsta form leder spel både till kriminalitet och beroende. Därtill är det svenska spelväsendet en sund inkomstkälla för exempelvis svensk idrott.

Internet har förändrat spelandet, och antalet möjliga aktörer att spela på idag är stort. Därför krävs en uppdaterad lagstiftning som fångar de sociala målen med en reglerad spelmarknad.

Sveriges socialdemokratiskt ledda regeringen är i sanning en samarbetsregering. Under mandatperioden, hittills, har 19 stora och viktiga blocköverskridande överenskommelser slutit. Nu, i morgon den 21 december, sluts den 20:e när beslut fattas om en omreglerad spelmarknad. Det är civilminister Ardalan Shekarabi som har rott den överenskommelsen i hamn.

Det är en positiv politisk utveckling, när en regering sträcker ut öppna händer istället för slutna. Sverige måste fortsätta på den vägen, med mogna politiker som agerar ansvarsfullt för Sveriges bästa.

Det är 263 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *