Nu går vi mot ljusare tider!

Årets mörkaste dag är snart över. Från i morgon blir det ljusare och ljusare. Att ljusningen i världen råkar sammanfalla med att jag fyller just idag är så klart en angenäm slump, men jag villl ändå tro att det blir ljusare från nu, om än inte på grund av mig.

Jag fick Hans Roslings biografi idag som julgåva från mitt jobb. Att han lämnade oss under året var en av de mest sorgliga delarna med 2017. Men Hans Rosling var en folkbildare som gav perspektiv, som visade att världen faktiskt blir bättre på flera sätt. Och framförallt – att makten att förändra världen ligger i våra händer.

Vi kan mota fattigdomen och svälten. Vi kan bota sjukdomar vi igår inte kunde bota. I morgon kommer vi att kunna ännu mer.

Jag ska kasta mig över Roslings bok under julledigheten. Hans klarsynthet ska jag försöka ta med mig in i nästa år.

Tack alla som gratulerat mig under dagen på min 36-årsdag. Det är onekligen lite annorlunda att fylla år idag, med sociala medier där folk gratulerar en hela dagen. Tack!

Det är 262 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *