Godnatt, du vackra barn som hatar morgondagen.

Godnatt.

Godnatt, du vackra barn som hatar morgondagen.
Du som väntar på att en vuxen ska se dig. Du som ber dina böner att han inte ska dricka. Du som håller din önskelista dold under kudden och inte kommer berätta på skolan vad du egentligen fick. Godnatt, du vackra barn som borde få mer och bättre, som vill ha det självklara, hoppas på det lilla men tar emot synden och skammen du inte förtjänar.

Godnatt, du ensamma människa som hatar morgondagen.
Du som tittar på platsen på soffan där den du håller kär borde sitta. Du som tänker på minnen från förr, som inte har någon att dela dem med. Du som ringer fel för att se så att den faktiskt fungerar. Godnatt, du ensamma, som hatar morgondagen.

Godnatt, du frusna, som går med dina tofflor än nu i det kalla, och hatar morgondagen.
Du som håller som din käraste ägodel fotot av dottern du inte fått se på år. Du som saknar och blöder; du torgens, trapphusens och parkbänkarnas beskyddare om natten. Godnatt, du som längtar efter värmen från morgondagen.

Godnatt.

https://www.bris.se
https://www.svenskakyrkan.se/ensam-i-jul
https://www.roks.se/nyheter/sa-har-vara-jourer-oppet-under-jul-och-nyar
http://www.kvinnohusetorebro.se

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *