Superswede

Jag missade att komma iväg när filmen Superswede gick på bio, men nu finns filmen att hyra så ikväll såg jag äntligen dokumentären om Ronnie Peterson, örebrosonen, som så tragiskt omkom på Monzabanan 1978.

Det var en rörande film, även för mig som inte är så intresserad av motorsport. Vilken extrem arbetsmiljö förarna hade, och kvar kommer orden länge vara från en av förarna att för den som tävlade i Formel 1 under 1960- och 1970-talet var risken stor att man skulle omkomma under något lopp. Höljet som omgav förarna var så tunn aluminium att det gick att klippa genom det med en vanlig sax.

Filmen var klart sevärd och jag rekommenderar alla örebroare att se den.

Ronnie Peterson står staty i Örebro och han ligger begravd här. Han är världens kanske mest kända örebroare.

Nästa år, 11 september, är det 40 år sedan Ronnie Peterson omkom.

Det är 257 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *