Det bästa nyordet 2017

Bland de många nyord svenskan förärats med under 2017 finns ”fidget spinner”, den där snurra  som i somras var mellan alla ungdomars fingrar och nu väl finns längst ner i alla ungdomars byrålådor. Där finns också det för mig nya ordet ”plogga” – jogga samtidigt som man plockar skräp, oftast i grupp. Med mera.

Här finns också #metoo som kommer vara 2017 års VIKTIGASTE nyord. Men det  bästa, tycker jag, är ”viralgranska”. Det är ett ord vi måste ägna oss åt valåret 2018, att granska det vi läser om på nätet, det som sprids och blir viralt. Det är  i inte viralgranskar som nya Trump växer fram.

Det är 255 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *