Håll moderata marknadsexperiment borta från vården

Det är landstingen som bestämmer över hälso- och sjukvården, eller Regionerna, där sådana har bildats. Det har det i Örebro län, men i Stockholms län finns landstinget kvar och där styr Moderaterna över sjukvården.

Lars Lindström på Expressen skriver idag bra om vad det innebär. Fiaskot med Nya Karolinska är så oerhört, att moderate partiledaren Ulf Kristersson inte borde få frågor om någonting annat – är det så här han vill styra Sverige?

I valet den 9 september röstar vi även om huruvida sjukvården ska utsättas för moderata marknadsexperiment, eller om den ska finansieras och ges solidariskt efter behov.

Det är 251 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *