Nästa år blir januari lättare för fler, om inte högern kommer tillbaka

Med stort intresse läste jag hur den viktiga föreningen Eksam tipsar om hur man ska få pengarna att räcka i januari, en månad då många har det tufft efter julens alla kostnader.

Jag kan som socialdemokrat känna en stor vrede över att det är så, men också över det faktum att högern faktiskt går till val på att öka klyftorna än mer! Liberalernas skattesänkningar gynnar till 80 procent de absolut rikaste, och till största del män.

I mars höjs barnbidraget med 200 kronor per barn och månad. Den av högerpartierna införda pensionärsskatten sänks kraftigt för att inom ett par år vara helt avskaffad. De som har det allra tuffast får mest. Så ska det vara i ett solidariskt och rättvist samhälle. Att högern vill öka orättvisan är fruktansvärt.

Det är 242 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *