Skattemedel ska gå till våra barn – inte till stora skolkoncerner

I en ny rapport kommer nya fakta om utvecklingen i den svenska skolan, och det är alarmerande uppgifter. ”På tio år ökade rörelseresultatet i Sveriges fem största friskolekoncerner med 500 procent. De största växte genom att sluka de mindre.  Pengarna till fortsatt maktkoncentration och vinstuttag skapas främst genom att fler elever tvingas dela på varje lärare.

Att Sverige har ett i världen närmast unikt system med vinstdrivande friskolor är i sig djupt problematiskt, men att utvecklingen tillåts skena är fruktansvärt. Det är Alliansen och Sverigedemokraternas medvetna politik som gör så att vinsterna ökar samtidigt som lärartätheten sjunker.

Skattemedel ska gå till lärare och undervisning – inte till vinster!

Det är ett haveri och något måste göras.

Det är 239 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

2 reaktioner till “Skattemedel ska gå till våra barn – inte till stora skolkoncerner”

 1. Alla Elever som går i en ”vinstdrivande” skola har valt den med egen frivilja (eller föräldrarna).
  Det ni vill är att begränsa valfriheten så att närhet till skolan styr, vi kan se effekten av en sådan politik i England där hus och lägenheter i London som ligger inom en ”bra” offentlig skolans upptagningsområde är flera miljoner dyrare än hus med sämre skola.

  Se till att gör er skola så bra som möjligt istället för att klanka ner på valfrihet, om det hade varit så dåligt som er beställda rapport skulle föräldrar direkt byta skola.
  Att LO som är er knähund gör utredningar om skolor är inte så svårt att förstå för er gemensamma dröm är ju att lärare ska bli arbetare och organiseras under LO och få tillgång till all partipropaganda som det innebär, för att göra det så vill ni tvinga in dom i det kommunala träsket.

  Jaga dåliga skolor istället oavsett utförare.

  1. Nej, vi vill inte begränsa valfriheten för människor, utan att resurser som ska gå till skolan ska gå till fler lärare, bättre läromedel och högre lärarlöner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *