Sverige – sjätte bästa landet att leva i!

Sverige är världens sjätte bästa land att leva i, och bäst i Norden! Detta enligt en mätning som presenteras av US News & World Report med anledning av det stora mötet i Davos.

Vi är bra på grön omställning, vi är bra på jämställdhet, vi är bra på öppenhet, vi är bra på att ge barn goda uppväxtvillkor, och en rad andra saker.

Som Dagens Industri klokt skriver:

Sammantaget finns det alltså både anledning till stolthet och möjlighet till förbättringar för de svenska ministrarna, förutom Alice Bah Kunkhe och finansminister Magdalena Andersson även samordnaren och energiministern Ibrahim Baylan samt vice statsminister Isabella Lövin. De närmaste dagarna kan de möta världens toppolitiker, företagsledare, opinionsledare och den församlade pressen i Davos, och möjligen få upp Sveriges position ytterligare något pinnhål.

Den svenska framgångsmodellen är värd att behålla och utveckla, inte avveckla.

Det är 229 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *