Fortsätt samhällsbygget

I morse läste jag Olle Ludvigssons text i NA och blev taggad inför valrörelsen. Olle Ludvigsson är socialdemokratisk Europaparlamentariker med stark facklig bakgrund.

Politik är på riktigt, och det är med leverans och hopp om en bättre framtid Socialdemokraterna går till val 9 september.

Ludvigsson skriver:

Trots att det är långt kvar till riksdagsvalet i september är skiljelinjerna redan tydliga. När vi vill fortsätta vårt samhällsbygge och utveckla den svenska modellen – alla arbetar, vi fördelar rättvist och vi har en trygg välfärd – vill våra motståndare i stället förstöra genom stora skattesänkningar, privatiseringar och nedskärningar.

Klara skiljelinjer finns också inom EU. I en tid då populister och extremister ifrågasätter mervärdet med EU-medlemskapet, driver de konservativa och moderaterna en linje med fokus på nedskärningar, avregleringar och tron på en fri marknad där politiken undan för undan trängs tillbaka. Allt i syfte att företag och kapital ska kunna röra sig obehindrat och utan inskränkningar över nationsgränserna. För mig som socialdemokrat är det tveklöst så att det måste finnas en balans mellan ekonomiska och sociala rättigheter. Därför krävs en starkare koppling mellan ekonomisk och social utveckling, som kan skapa tillväxt, jobb och bättre livskvalité för alla medborgare.”

Det är 224 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *