Satsningar på trygghet och välfärd tack vare stärkt skatteprognos

Ibland kommer bra julklappar sent. Och, ibland kommer julklappar som vi delar gemensamt sent.

Idag presenterade den socialdemokratiskt ledda kommunledningen att SKL:s senaste skatteprognos stärker Örebro kommuns ekonomi med närmare 90 miljoner kronor. Det är väldigt mycket pengar, i paritet med det stora tillskott Örebro kommun får tack vare regeringens välfärdsmiljarder.

Kommande vecka kommer kommunledningen att presentera vad man ska göra för pengarna, till gagn för Örebros fortsatta utveckling. ”Invånarna förtjänar att vi använder pengarna till stärkt välfärd och trygghet”, säger kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson, och i det har han helt rätt.

Det går bra för Sverige. Och det går ännu bättre för Örebro.

Det är 223 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *