Bra med nystart för den svenska polisen

Dan Eliasson får gå som Sveriges rikspolischef, och det är bra. Inte för att Eliasson egentligen har gjort ett dåligt jobb, han tillsattes i samråd över blockgränsen och fick genomföra den omorganisation av den svenska polisen som beslutades under den borgerliga regeringstiden.

Nu blir han istället generaldirektör på Myndigheten för Samhällsberedskap, MSB. Få har som honom erfarenhet av att leda stora organisationer när ledarskap behövs som allra mest. Och, han har ett blocköverskridande stöd. Högerregeringen utsåg honom till biträdande Säpochef, generaldirektör på Migrationsverket och generaldirektör på Försäkringskassan. Att försöka anklaga honom för inkompetens, vilket några högermänniskor försökte, faller platt.

Ulf Kristersson säger det faktiskt allra klokast från högerhåll: ”[Jag tycker] att det är en kapabel person. Den regering som jag tillhörde rekryterade Dan Eliasson både till Migrationsverket och Försäkringskassan. Det gjorde vi på goda grunder.”

Det är 222 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *