Lövin och Lööf – två duktiga men oförtjänt placerade partiledare

I helgen kunde vi ta del av ingående intervjuer med två av Sveriges riksdagspartiers tre kvinnliga partiledare; Isabella Lövin i Ekots lördagsintervju, och Annie Lööf i Agenda ikväll.

Annie Lööf gjorde inte en dålig insats, men den var inte lika skarp som Isabella Lövins. Att hon hamnar så långt ner i förtroendelistorna är oförtjänt. Miljöpartiet har haft en tuff period, en ganska lång tuff period, och Centerpartiet har kunnat kapitulera på moderatkrisen, men nu är den över och Centerpartiet sjunker stadigt mot ett normaltillstånd under 10 procent. Det kommer kunna göra miljömedvetna väljare lite mer lättrörliga, och det kommer att gynna Miljöpartiet.

Jag tror att Miljöpartiet kan lyfta sig och kanske kan till och med de och centern byta plats i opinionen. Isabella Lövin illustrerade tydligt framgångarna som Miljöpartiet har haft i regeringsställning och vilken miljömässig framgång de senaste åren har varit. Den som värnar miljön gör lätt i att rösta på en fortsatt rödgrön regering, och inte ett blåbrunt samarbete där Annie Lööf inte kommer kunna få något gjort.

Det är 218 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *