Barn ska inte vara på börsen!

Börsen har rasat världen över det senaste dygnet, även om USA-börsen gick upp kraftigt idag. Kanske kommer Europa följa efter i morgon och Asien redan i natt. Kanske faller den igen. Det spekuleras hit och dit. Börsen lever lite sitt eget liv.

Det finns säkert betänkligheter i allmänhet mot aktier och börser, men även för den som saknar betänkligheter borde det finnas en förståelse för att allt som vi behöver i livet inte ska vara på börsen.

Skolan är ett sådant exempel. Idag läste jag, på fullaste allvar, en artikel i Svenska  Dagbladet som säger att vinstbegränsning  i välfärden vore en katastrof för skolföretaget Academedias aktiekurs (!).

Smaka på de orden. Att pengar, som du och jag betalar in via skatten, till en bättre skola för våra våra barn ska gå till fler lärare, bättre skollokaler och högre lärarlöner vore en katastrof för aktiekursen! Som om välfärden är till för aktieägare och börshajar?

Låt oss skilja på börsens svängningar och våra barn. Våra barn ska inte finnas på börsen. De ska finnas i skolbänken dit vi ska betala skatt för att ge dem en sån bra undervisning som möjligt. Vill man tjäna pengar och göra vinster finns det andra aktier man kan satsa på.

Det är 216 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *