Det ofattbara fortsätter att hända

Efter skolmassakern i Sandy Hook i USA 2012, där 20 lågstadieelever och sex vuxna dödades, har det varit 239 stycken skolskjutningar (!) i USA där totalt 438 personer har skjutits varav 138 personer har dött. 16 av dessa kan definieras som ”masskjutningar”.
På skolor. I USA. På drygt fem år.
Gårdagens fruktansvärda attentat i Florida, där sjutton personer dödades, är alltså inte en unik händelse, hur tragiskt det än må låta. Jag kan inte förstå hur USA:s politiker bara låter det fortgå med sina galna vapenlagar.
Det kommer att hända igen. Och igen. När kan någon i USA säga; det räcker? Jag hoppas att Demokraterna vinner valet 2020 och att den som då blir president har modet, och kraften och stödet, att göra något.
Det är 207 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *