Betygsinflationen i friskolorna måste bort!

Precis som gymnasieminister Anna Ekström blir jag oerhört upprörd över hur elever från friskolor presterar sämre på högskolor och universitet, trots att de i gymnasiet hade bättre betyg än elever från kommunala skolor. Det finns en diskrepens här som är påtaglig.

Varför är detta galet? Jo, dels därför att friskolorna uppenbart försöker måla upp sig som bättre än vad de egentligen är. Dels därför att de sviker eleleverna som går på friskolorna om de får ett högre betyg än vad de i själva verket har rätt till. I grund och botten handlar det om elever som kanske inte får de kunskaperna de borde få.

Det är bra att ministern agerar. Det krävs socialdemokrater för att reda i den oreda som privata välfärdsbolag tenderar att skapa.

Det är 201 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *