14 000 nya vårdjobb i historisk satsning! Bättre än skattesänkningar.

Statsminister Stefan Löfven gick idag ut med ett av Socialdemokraternas viktigaste vallöften inför valet i september. Vinner vi socialdemokrater valet kommer 14 000 nyanställningar ske inom vården fram till år 2022. Det är en av de största trygghetssatsningarna i modern tid.

Jag vet att vårdpersonal gör ett fantastiskt jobb. När jag har varit i vården, antingen som patient eller anhörig, har jag alltid bemötts väl och känt mig trygg. Fler vårdanställda kommande år behövs för att fortsätta öka kvaliteten och tillgängligheten i vården.

Mot detta står skattesänkningar. Alla fyra borgerliga partier går till val på att fortsätta sänka skatten nationellt. Med den politiken blir vårdsatsningarna omöjliga. Mot det står också den moderata sjukvårdspolitiken som just nu faller samman inför öppen ridå med Nya Karolinska sjukhuset i Solna.

Och mot den står också Moderaterna och Liberalerna i Örebro. När jag läste Johan Åqvists (L) debattartikel i NA idag höll jag på att sätta morgonkaffet i vrångstrupen. Åqvists politik vore raka motsatsen till att ”ta bättre hand om sjuksköterskor”. Stora skattesänkningar, som M och L vill genomföra, skulle minska möjligheten att höja vårdpersonalens löner drastiskt.

Hur ser dessutom trovärdigheten ut? Liberalerna säger sig vilja höja lärarnas, socialsekreterarnas och nu också sjuksköterskornas löner. Samtidigt som man sänker skatten.

Glöm inte att Liberalerna faktiskt styrde Örebro för inte så längesen. Jag ska ge dem dock det att de faktiskt lyckades höja en grupps löner drastiskt. Nämligen deras egna.

Det är 197 dagar till valet.

 

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *