Möt inte äldre med tomma ord.

Jag läste med intresse Hans Eklinds blogginlägg där han menar att han ska vara ”de äldres röst i riksdagen”. Nu tror ju inte jag att ”de äldre” tycker likadant, men vi behöver ändå vara tydliga med fakta här:

  1. Kristdemokraterna införde pensionärsskatten. Den tas nu bort av Socialdemokraterna, och år 2020 är den borta helt. Skulle Alliansen komma till makten kommer pensionärsskatten tvärtom öka, i och med att alla partier där vill sänka skatten för löntagare mer än för pensionärer.
  2. Fler boendeplatser för äldre kräver en medveten politik, inte de skattesänkningar som högern vill genomföra. Det går inte att bygga ut välfärden, oavsett om vi pratar om behoven inom hälso- och sjukvården eller den kommunala äldreomsorgen, samtidigt som vi genomför de skattesänkningar högern vill genomföra.
  3. Kristdemokraterna styrde socialdepartementet i åtta (!) år 2006-2014. Berätta om de stora satsningar som genomfördes då på äldreomsorgen. Nej just, tänkte väl. Nu tillförs kommunsektorn och vården mångmiljardbelopp årligen. Det är pengar som skulle försvinna om Alliansen kommer till makten,

 

Väljare förtjänar respekt. Den politiska debatten måste hyfsas. Då kan man inte komma farande med vad som helst.

Det är 170 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *