Visst vill ÖSK vinna något?

Under kvällsmatlagningen idag försökte jag titta på ÖSK:s säsongsdebut mot GIF Sundsvall. Jag hann se åtminstone första halvlek. En match som slutar 0-0 är sällan rolig att titta på, och den här matchen var väl inget undantag, men jag tyckte ändå att ÖSK hade ett hyfsat spel stundtals.

På 110 år har ÖSK inte vunnit – någonting. Inte en enda tung titel, inte i Allsvenskan eller i Svenska Cupen. De snart 20 år som jag har följt klubben sedan jag blev örebroare har åtminstone vissa säsonger stuckit ut som bra (vi kom ju faktiskt till Europa), men de flesta har ju faktiskt varit riktigt platta. Vissa har ju inte ens skett i Allsvenskan, även om degraderingarna inte alltid har varit sportsliga.

Visst kommer Malmö vara guldfavoriter även i år. Men det vore kul om ÖSK på riktigt byggde upp en stomme som inom 4-5 år kan göra att vi är där uppe och nosar. I år blir det nog dock, precis som min matlagning, mer pannkaka av det hela.

Och maten? Bah, den ena tyckte pannkakorna var för smetiga. Den andra tyckte de var brända. 0-0 även där, således.

Det är 160 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *