Folkhemmets drottning är död

Igår kväll såg vi sista avsnittet för säsongen av Bonusfamiljen. Utan att avslöja slutet för den som inte har sett avsnittet än, kan jag säga att Barbro ”Lill-Babs” Svenssons karaktär ”Gugge” spelar en stor roll. Det kändes lite konstigt att se henne; så levande, så vital, samtidigt som man läst i media att Lill-Babs inte mått bra.

I förmiddags kom beskedet att hon gått bort, en tid efter hennes 80-årsdag.

Jag tror inte det finns någon svensk artist i vår tid som kan mäta sig med Lill-Babs när det gäller folklighet. Hon var en del av Sverige som liksom ”kändes”. Hon var en del av folkhemmet. Folkhemmets drottning, om man så vill.

Hon hade en fantastisk röst, och hon visade inte minst i Bonusfamiljen att hon även på senare dagar var en riktigt bra skådespelerska. Det är en stor artist som har gått ur tiden.

Det är 159 dagar till valet

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *