En promenad för forskning som räddar liv

Mathias Bissen Larsson är en före detta elitbandyspelare med SM-guld i bagaget, som liksom jag är född och uppvuxen i Köping. Han är några år äldre än jag, men jag har ju alltid vetat vem han varit – en lokal idrottsprofil.

2010 drabbades Bissen av en stroke. Han var då i 35-årsåldern, yngre än jag är nu, och fick en sådan smäll.

För att hjälpa forskningen kring stroke och andra hjärnrelaterade sjukdomar startade Bissen någonting han kallar för ”Bissen Brainwalk” som har växt och numera går av stapeln i flera svenska kommuner. Årets promenad i Örebro skedde i mars.

Idag var det dags för ”den riktiga promenaden” i Köping. Jag var där, skänkte pengar och tog del av hjärtskärande berättelser.

Skänk en slant du med till forskningen via Bissen Brainwalk. Över 30 000 svenskar får en stroke varje år. Forskning kan göra att fler kan få hjälp framöver.

Swisha till 123 900 41 44.

Det är 147 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *