Miljonregn över länets kommuner – mer pengar till äldreomsorg och skola

NA har inte alltid de roligaste rubrikerna, men idag kom man ändå fram till en klok slutsats efter att ha tagit del av regeringens vårbudget. Regeringens budget innebär ett miljonregn för länets kommuner, vilket innebär mer pengar till välfärden. Mer pengar till skolan, mer pengar till äldreomsorgen, mer pengar till sjukvården. Det är en bättre politik än stora skattesänkningar.

Det är 146 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

2 reaktioner till “Miljonregn över länets kommuner – mer pengar till äldreomsorg och skola”

 1. ”Miljonregn!!!” till skola? Hur förklarar du då dem effektiviseringskrav som ligger på skolan i Örebro Kommun. Detta innebär att att man måste skala bort tjänster för att hålla budget, vet med säkerhet att på en skola måste upptill 9,5 tjänster bort, trots ett ökande elevantal. Förklara gärna det för mig hur det går ihop och inte bara mig utan alla väljare nu inför det stundande valet.

  Hoppas på en mycket bra förklaring gällande skolorna i Örebro Kommun, det tycks som om det gamla vanliga dyker upp när valkampanjerna står inför dörren,
  Skola, Vård Omsorg är slagorden från S. Man har hört det förr, men som alltid har man blivit förd bakom ljuset då löftena aldrig införlivats. För nu inte väljarna bakom ljuset igen.

  1. Hej Tomas,

   Välfärden står inför gigantiska utmaningar framöver och för att kunna ha råd med den välfärd vi vill ha måste vi prioritera skattepengar till välfärden! S-regeringen dubblar nu välfärdsmiljarderna till kommunerna och i Örebro fortsätter vi att pressa ner arbetslösheten och öka tillväxten på ett sätt som gör att vi får mer resurser till välfärden. Det finns dess värre redan idag ett problem med kostnadsutvecklingen, som måste följa de intäkter vi har.

   Mot det står en politik som skulle leda till enorma nedskärningar; mindre statliga pengar och skattesänkningar i Örebro, som Moderaterna går till val på, som motsvarar ungefär 275 lärare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *