Liberalerna hotar Open Arts framtid?

Liberalernas andranamn på kommunfullmäktigelistan, Carl Kling, lade ut en film på sin officiella facebooksida där han hånade det han kallar för ”slöseri” med skattemedel. Som exempel tar han konstverket ”Rubber duck”, gummiankan som blev så populär efter Open Art-utställningen för några år sedan att många örebroarna ville se konstverket permanent.

Vi politiker bestämmer inte över exakt vilka konstverk som ska finnas under Open Art. Men vi bestämmer oss för att satsa på en offentlig konstutställning som röner (inter)nationell uppmärksamhet, lockar turister till Örebro och skapar glädje för väldigt många barn, unga och vuxna örebroare.

Open Art är inte slöseri med skattemedel. Inte minst Börje Ström (L) har skrivit hyllande texter om Open Art på det här bloggforumet. Nu tycks dock Liberalernas toppnamn mena att Open Art inte är en bra satsning.

Det är 143 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

3 reaktioner till “Liberalerna hotar Open Arts framtid?”

 1. Open art är bra och uppskattad.
  Den trodde jag att det var politisk enighet om.
  Är det inte så?

  Vissa år har konstverken varit klart bättre och mer uppskattade än andra.
  Jag vet inte om en större budget innebär bättre resultat.
  Så håll budget och nyttja gärna lokala förmågor.
  Hur är det med ekonomin egentligen?
  Prisutvecklingen från start till nu?

 2. Hej John!

  Kul att du uppmärksammar min film. 🙂

  Du är dock helt fel ute när du påstår att vi liberaler hotar Open Arts framtid. Det var vi som var med och startade Open Art 2008 och det vet du.

  Vi har så pass öppet i tak i Liberalerna så kan tillåta oss ha lite olika åsikter om ett och annat.

  Partiet som helhet står bakom Open Art.

  1. Hej Carl,

   Roligt att du uppmärksammar min blogg!

   Man kan givetvis ha olika åsikter, men står man på plats 2 på KF-listan tror jag ändå att man har en ganska tung röst i sitt parti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *