Ersättningen inom daglig verksamhet höjs med 33 procent

Idag presenterade jag ihop med övriga majoriteten en satsning som vi fattar beslut om nästa vecka som gör mig väldigt glad.

Mitt första mediala framträdande skedde för snart 12 år sedan när dåvarande kommunledningen, med Moderaterna och Folkpartiet i spetsen, ville utreda att sänka eller ta bort habiliteringsersättningen inom daglig verksamhet. Sedan dess har den legat still, med en liten höjning, och det är under en tolvårsperiod.

Habiliteringsersättningen, eller flitpengen som vissa säger, är den ersättning som en arbetstagare inom daglig verksamhet för människor med vissa funktionsnedsättningar får.

Nu har vi lyckats förhandla fram en höjning av habiliteringsersättningen med 33 procent! Höjningen finansieras tack vare ett statsbidrag som den socialdemokratiskt ledda regeringen riktar till kommunerna.

Det här är en stor rättvisereform. Samtidigt kan jag förstå föreningen FUB i Örebro som säger att vi borde ha gjort mer.

Föreningen FUB Örebro har här helt rätt i att det finns en politisk oro i hur det här statsbidraget skulle komma att förändras efter valet. Får vi en borgerlig regering är risken nämligen stor att detta statsbidrag, och andra satsningar regeringen gör på välfärden, ryker.

Dock är en höjning på 33 procent inte en liten höjning, så jag tror att den kommer att ge en positiv effekt.

Jag hoppas givetvis att vi får en fortsatt socialdemokratiskt ledd regering, så att satsningar på en bättre välfärd kan gå före stora skattesänkningar.

Det är 137 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

En kommentar till “Ersättningen inom daglig verksamhet höjs med 33 procent”

  1. tack för att det finns socialdemokrater som förstår att även handikappade med olika förutsättningar också utför arbete på dagtid.tack ännu en gång att ni förstår dessa individer som vill ha den av köpkraften och det förstår inga andra politiska vildar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *