Mindre barngrupper i förskolan går före stora skattesänkningar

Den 17 maj var det Förskolans dag!

De senaste tolv åren har antalet barn i Örebro kommuns förskolor ökat med över 2000 barn. Ändå har barngruppernas storlek under samma tid sjunkit i Örebro. Bara den senaste mandatperioden har antalet förskoleplatser ökat med omkring 1000 platser netto på nybyggda förskolor. Under mandatperioden har också personaltätheten ökat.

Socialdemokraterna vill fortsätta att bygga ut förskolan, ge personalen bättre förutsättningar och minska barngruppernas storlek. Det är viktigare än skattesänkningar!

Det är 113 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *