Borgarna har satsat på fel häst – stoppa vinstjakten i välfärden!

En stund idag stod jag i centrala Örebro och samlade in namnunderskrifter för att #stoppavinsjakten i välfärden. Det är ingen underdrift att säga att det var enkelt och att väldigt många människor ville skriva under!

Jag menar att här har borgerligheten satsat på fel häst. Jag tror att skulle något borgerligt parti erkänna problemet med att våra skattepengar går till stora övervinster och inte till fler lärare och bättre villkor för personalen, skulle det partiet öka med åtminstone 10 procentenheter i opinionen. För väljarna (och örebroarna) är tydliga; vi vill stoppa vinstjakten!

Jag kommer att fortsätta att samla in namn. Kanske ses vi på stan i morrn.

Det är 103 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

2 reaktioner till “Borgarna har satsat på fel häst – stoppa vinstjakten i välfärden!”

  1. Då finns det möjlighet att diskutera om det ni gjort mot människor som behöver stöd. Värre än Moderaternas utförsäkring. De var ärliga med att de ansåg dessa grupper vara skräp. Jag röstade förr på er just för att ni värnade om människor i behov av stöd. Nu frågar jag FK hur länge man max får vara sjukskriven efter en levertransplantation…är det 180 dgr och sedan kommer brev där det står att personen kan jobba på ett annat vanligt förekommande jobb på regulgära arbetsmarknaden, som är helt utan belastning och helt utan stress…var finns dessa jobb? Hur ofta ska FK kunder söka nya dyra utredningar för bevis för sjukdom? Varannan månad? Varje halvår? Fast man inte behöver vården själv och andra som behöver den blir utan. Röstar aldrig mer på er.

    1. Hej L,

      Vad tråkigt att du farit så illa 🙁 Som du säkert vet har inte S egen majoritet, utan faktum är att det är en högermajoritet i riksdagen. Sjukförsäkringen måste redas ut, ordentligt, och jag har tilltro till att Annika Strandhäll kan göra det om hon får chansen på riktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *