Säg nej till otrygga marknadshyror

Hyresgästföreningen har i en ny rapport visat på effekterna på hyrorna i fyra svenska kommuner om marknadshyror skulle införas, såsom alla högerpartier i olika former vill göra. Resultatet är slående. Enligt den oberoende konsultfirman som gjort rapporten skulle hyrorna öka med omkring 50 procent!

Även om inte Örebro är med i rapporten finns det ingenting som säger att vår kommun skulle vara undantaget, om högern skulle få bestämma här. Sist när Moderaterna styrde ville de göra stora utförsäljningar av ÖBO-lägenheter. Det, ihop med marknadshyror, skulle kraftigt öka otryggheten för kommunens alla hyresgäster.

Det finns all anledning att säga nej till högerpolitik den 9 september.

Det är 90 dagar kvar till valet.

 

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *