Stor regeringssatsning på integration – lysande för Örebro

Regeringen har idag presenterat en långsiktig strategi mot segregation samt hur fördelningen av de medel som regeringen avsatt till arbetet kommer se ut. Örebro är en av 32 kommuner som under en tioårsperiod kommer kunna ansöka om medel till insatser för att minska segregationen och öka jämlikheten.

 

För 2018 kommer Örebro att kunna ansöka om 13,4 miljoner kronor och beloppet kommer öka väsentligt kommande år fram till 2027. Då antalet kommuner som kommer ha möjlighet att ansöka om medlen kan komma att revideras är siffrorna fortfarande preliminära men rör sig idag om 43 miljoner för 2019 och 71 miljoner årligen under perioden 2020 till 2027 för Örebros del.

Det finns massor av bra saker som Örebro kommun kommer att kunna göra för de här pengarna. Helt klart är att detta kommer ge en stark skjuts i arbetet för ökad måluppfyllelse i skolan, bättre bostäder och ett mer socialt hållbart Örebro. Det här är en bättre politik än stora skattesänkningar.

Det är 75 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *