50 år efter skotten i Los Angeles har Robert Kennedy saker att säga

Jag har nyss sett den fjärde och avslutande delen på miniserien om Robert Kennedy, senatorn som var så nära att bli Demokraternas presidentkandidat i valet 1968, men som istället föll offer för en gärningsmans kula efter ett av primärvalen. Serien finns att se på Netflix.

Robert Kennedy sköts bara några veckor efter mordet på Martin Luther King. Tiden då var en tid med enorm politisk misstro till systemet från de flesta. Vietnamkriget och den öppna segregationen i vissa delstater var de största frågorna. Kennedy kom med ett framtidsbudskap, ett budskap om fred och försoning.

I början av juni var det exakt 50 år sedan han mördades. Jag tror att han (visserligen långt över 90 år) hade haft saker att säga om idag som hade varit så viktiga för oss att höra.

Det är 71 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *