En del kan vi lova, men ”ja” och ”nej” är svårt.

Forskningen är rätt entydig; vad väljarna än tror håller politiker vad man lovar i hög utsträckning. Ibland kräver ju nya koalitioner i styrandet eller ekonomiska förutsättningar att saker ändras, men nästan alltid håller politiker vad man lovar. Sen finns det givetvis politiker som lovar på ohållbara sätt, som Moderaterna med sina skattesänkningar.

NA:s nya initiativ ”Kan du lova” är väl vällovligt men samtidigt väldigt förenklat. Svara ja eller nej. Det går sällan eller aldrig, och även om man kan kommentera är det ändå den typen av enkla svar som först ska ges.

Jag hoppas ändå väljarna får en bild av vad politikerna står för i valet.

Det är 62 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *