Fredagen den trettonde

Jag är inte alls vidskeplig, men jag brukar alltid haja till när fredagen den trettonde dyker upp i kalendern. Otur, det är ett svårförklarligt begrepp. Saker händer oftast av en anledning, eller i vart fall på grund av något. Det handlar sällan om tur eller otur.

Men jag kommer också alltid att tänka på när Thomas Bodström (och flera med honom) påminde om hur högerregeringar i Sverige alltid skyller på otur när de lämnar efter sig stora underskott och negativa ekonomiska resultat efter sitt regerande.

”Om det nu alltid är så att de har otur, varför då rösta på den som har otur jämt!”? undrade Bodström.

I detta har han rätt. Permanent otur är ingen bra grej när man ska regera. Särskilt inte i och med att oturen som sagt oftast beror på något – dålig politik exempelvis.

Det är 58 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *