Jag är en välgångssupporter!

Man får byta politiskt parti. Man får byta namn. Man får skilja sig och byta partner. Men man får aldrig byta fotbollslag! Det är en regel sedan gammalt.

Som köpingsbo har Västerås alltid legat lite närmre, men jag höll aldrig på VSK. IFK Göteborg var laget som många hejade på när jag växte upp, och jag ska erkänna att jag gillade många av deras spelare under 80- och 90-talet. Men det blev, redan som barn, ÖSK jag började hålla på, långt innan jag hade en aning om att jag skulle komma på tanken att flytta hit.

I hockey är det Leksands IF som gäller, också det sedan barnsben.

Men, jag har kommit till den insikten att jag inte bara är en ÖSK- och Leksandssupporter; jag är också en välgångssupporter! Jag önskar ALLA örebrolag (och länslag) välgång. Jag har nämligen kommit att uppskatta fler lag än ÖSK sedan jag flyttade till Örebro 2002.

När jag kom till Örebro bodde jag i Oxhagen och då blev det lätt att följa BK Forward. Sedan bodde jag och min dåvarande sambo på Norr, och hon introducerade mig för Rynninge IK. Nu bor jag på Väster igen, och har kommit att följa Karlslunds IF. Alla lag spelar ju i Division 1, och jag kan inte riktigt välja vilket av de tre lagen jag håller mest på, så jag håller helt enkelt på allas välgång!

Jag är inte en medgångssupporter som håller på den som vinner, utan en välgångssupporter som vill att de ska gå bra för alla

Så idag, när det var lokalderby mellan Karlslund och Rynninge, åkte jag dit med förhoppningen om en bra och rolig match vilket det blev! 5 mål och en rafflande avslutning, och Karlslund var synnerligen i större poängbehov så det var ju en framgång att de fick vinna på slutet.

Nu får vi fortsätta heja fram alla örebrolag! KIF Örebro måste upp i damallsvenskan igen. ÖSK måste vända sin tråkiga trend. Och Rynninge, Forward och Karlslund hänga kvar och etablera sig bland de högre divisionerna! Heja heja alla!!!


Idag var för övrigt Ingmar Bergmans 100-årsdag. En av Sveriges internationellt mest kända, och en av de svenskar som betytt mest för världen kulturellt. Fira Bergman med att se någon av hans filmer under året.

Det är 57 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *