Om en man kan visa så mycket hat, tänk hur mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans

Helle Gannestads ord på Twitter dagen efter de fruktansvärda attackerna i Oslo och på Utøya gick rakt in i mitt hjärta då. Jag hade en enmånadersbebis i famnen när vi fick beskeden om terrorattacken i Oslo, och sen några timmar senare kom beskedet om skjutningarna på sommarlägret för AUF, Norges motsvarighet till SSU.

Först på natten, och morgonen efter, blev omfattningen på tragedin ett faktum.

Deras kamp mot främlingsfientlighet för oss tillsammans. Vi får aldrig glömma dem. Idag är det sju år sedan.

Det är 49 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *