SD hotar rätten till abort

Riksdagsledamoten Eva-Lena Jansson skriver en mycket viktig text i dagens tidning.

”Den nuvarande svenska abortlagstiftningen har haft ett brett stöd i riksdagen, 7 av 8 partier står idag bakom lagen. Men ett parti, Sverigedemokraterna, har under sina 8 år i riksdagen gång på gång motionerat om sänkt tidsgräns för abort. Dessutom vill SD att vårdpersonal ska ha rätten att vägra utföra abort.

När opinionsundersökningar pekar på att Sverigedemokraterna ligger på 18-20 procent så är det relevant att ställa sig frågan om detta partis inställning till abort kan få stöd från övriga högerpartier i riksdagen. Moderaterna och Kristdemokraterna har varit öppna med att man kan samarbeta med SD i frågor där man har en samsyn. Att jag nämner Moderaterna och Kristdemokraterna är för att man har företrädare i respektive partiledning som är eller har varit mycket aktiva abortmotståndare.

Det är 48 dagar kvar till valet.

 

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

2 reaktioner till “SD hotar rätten till abort”

  1. Vad ”pekar opinionsökningar på” att Socialdemokraterna har för stöd inför valet?

    Aktuella siffror är mest relevanta.

    1. Tittar man på antalet mandat i riksdagen har nuvarande regeringsunderlaget faktiskt större stöd idag än i valet, jämfört med Alliansen. Alltså – gapet har ökat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *