Obehagligt påminda om läget!

Idag var vi och badade i Nora, och i vattnet pekade min fru och sa; ”ser du röken?” Och ja, vi såg alla röken, som en hög pelare, reste den sig långt borta vid Kilsbergen.

Branden vid skogen i Lockhyttan syntes under hemresan allt mer, och Frövirondellen kunde vi se ett stort moln av rök bortifrån skogen. Det var obehagligt. Jag tänker på alla som bor i närheten, alla som äger mark och som vistades där idag.

Jag tänker också på alla hjältar i Nerikes räddningstjänst och de polska flygplanen som kunde användas vid släckningsarbetet. Tack! Det är nödvändigt att ni finns, och bra att vi har vår flygplats, utan er och den vore vårt läge betydligt mer utsatt.

Nu hoppas jag på regn i mängder kommande dagar, och att branden – liksom alla andra bränder runt om i vårt land, kan slockna!

Det är 44 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *