Regeringen stöttar bönderna med miljardbelopp

Efter sommarens torka och extrema väder stöttar regeringen Sveriges bönder med miljardbelopp, så att de ska klara sin verksamhet. Det tas emot väl av LRF, men de tycker att det borde vara mer pengar. Enligt deras ordförande, Per Willén, går det inte att försäkra sig mot den här typen av händelser.

Jag förstår dem. Men – ska staten stötta med mer måste det finnas pengar att ta av. Det finns det inte, om Sverige ska genomföra de enorma skattesänkningar högern i Sverige vill genomföra.

Vill du vara försäkrad för att välfärden, eller ett Sverige i kris ska fungera – rösta då bort skattesänkningarna den 9 september.

Det är 40 dagar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

2 reaktioner till “Regeringen stöttar bönderna med miljardbelopp”

 1. Pengar är inget problem för S.
  10 miljarder till patriotrobotar, ett system som har ganska många år på nacken, är dyrare än många andra modernare system och som USA snart kommer att sluta tillverka.
  Det köper S, via Peter Hultqvist, för att ”modernisera” vårt luftvärn.

  Sverige har som land inte betalt sin försäkringspremie för varken civilt eller militärt försvar på väldigt länge.
  ”Vi”, d.v.s. de olika S eller M regeringar vi haft under mycket lång tid, avrustade vår egen beredskap på väldigt många plan.
  Det är detsamma som att sluta betala landets försäkringspremie.

  Tyvärr är de 10 miljarder som läggs på halvgamla dyra robotar inte det mest effektiva sätt att åtgärda alla tidigare misstag.
  Kanske köpa några egna vattenbombare istället först, för att kunna hjälpa oss själva och södra EU vid behov?
  Stor nyhet idag är att de kan få 50 grader varmt nu i några dagar i just södra EU.

  Köp vattenbombare för en av de tio miljarderna nu direkt.
  Tänk sedan efter lite innan ni bränner de enorma belopp ni som nu tydligen lätt kan spenderas.

 2. Förstår att det känns bra att kunna skriva ”miljardbelopp” – men det handlar bara om en dryg miljard -LRF behöver 10 miljarder -det handlar om vår inhemska livsmedelsförsörjning.
  En miljard ? – jag jämför alltid med andra utgifter som våra skattepengar går till -ex. kostnaderna för de s.k. ensamkommande ”ungdomarna” från 2015 – ca 35000 individer –
  som har tillåtits att kosta samhället ca 30 – 35 miljarder årligen.
  Ett annat ex. är när den lille ministern Morgan Johansson kan sitta i TV-intervju ang. insatser mot bränderna nu i juli – och oemotsagd förklara att några inköp av brandbekämpningsplan
  inte varit aktuellt -”det blir för dyrt” – då en naturlig motfråga från reporter borde vara .- hur menar du då eller dyrt vad då ,allt är väl relativt – de kommer undan hela tiden.

  En nationalekonom har upplyst oss om att inköp av två st typ de italienska brandplanen motsvarar ett dygns asylmottagning –
  bara för att få lite proportioner. Omsorgen om vårt land och våra egna medborgare är knappast högprioriterat från S-politiken. Det är alltid ”de andra ” som har förtur ,som vi tvingas betala för via skatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *