Mitt i allt – en debatt om alkohol

Idag var jag på en debatt om frågor som rör alkohol och droger hos IOGT-NTO. Det är inte de mest framträdande frågorna i valrörelsen men ack så viktiga.

Flera av de borgerliga ungdomsförbunden vill legalisera cannabis och liberalisera politiken. Liberalernas riksdagsledamot i länet likaså. Centerpartiet var för ett par år sedan på väg ditåt med sitt famösa idéprogram. De borgerliga partierna körde ihop med SD igenom beslutet att gårdsförsäljning, som på sikt hotar Systembolagets monopol, ska tillåtas, i Riksdagen.

Märkligt när borgerliga partier i en debatt hos nykterhetsrörelsen inte står upp för deras beslut i riksdagen i maj att tillåta gårdsförsäljning. Tur att jag fanns där och kunde påminna dem.

Samt berätta om vår syn att ett växande Örebro med många krogar är positivt för en seriös alkoholpolitik, att det är viktigare att stärka missbruksvården än att sänka skatterna och att det förebyggande och främjande måste stärkas i kommunen!

Kampen om en sund politik inom området måste alltså föras! Jag hoppas på att få väljarnas förtroende att göra det kommande mandatperiod.

Det är 5 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *