Fötterna skaver – tre dörrknackningar idag!

Klockan 07.15 i morse var jag på plats och sen har det gått i ett fram till nu, halv tolv. Jag har knackat dörr i Vivalla, i Solhaga och i Oxhagen/Varberga. Men jag är långt ifrån ensam – vi har bara i Örebro ett hundratal aktiva socialdemokrater (medlemmar, helt ideellt arbetande människor) som sliter för att vår valrörelse ska bli just så här bra. Jag är imponerad och evigt tacksam för alla insatser som görs i demokratins namn. Och, också lite öm i fötterna.

Det är 2 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

En kommentar till “Fötterna skaver – tre dörrknackningar idag!”

 1. Ni har skavsår på era fötter.
  Så mycket har ni offrat er.
  Också era medlemmar som jobbar hårt gratis har skavsår.
  Vissa inom S får extremt bra betalt för risken att få skavsår.
  Hur är det med människors lika värde egentligen?
  Har ni som parti tankar om hur de som lever på sitt ”engagemang” ska värderas i förhållande till de som av övertygelse jobbar gratis?

  Det är lätt att de som har hela sitt liv och sin goda lön uppbyggd på att de finns i toppen på sitt parti, alltid och helt okritiskt, tycker precis som sin partiledning.
  De som är med av ideologiska skäl har inte samma behov av det.

  Fler gånger under den här mandatperioden har många partier snabbt och lätt ändrar sina partiers ideologi och politiska ståndpunkt. Det gäller inom flera olika stora sakområden.
  Ju närmare valdagen ju oftare. Allt av taktiska skäl.
  Mycket få medlemmar inom partierna kan påverka de ändringarna.
  Det upplevs extremt tveksammt av många väljare och även av partimedlemmar.

  Max två mandatperioder som avlönad politiker och politiskt tillsatt tjänsteman bör vara praxis.
  Det bör gälla på alla nivåer, riksdag, landsting/region och kommun.
  Sedan och är det upp till den välbetalde att jobba vidare lika ideellt som sina andra partikamrater.
  Då ser vi snart om det ideologiska engagemanget finns i verkligheten och hur länge det består.

  Kan en president i USA ha max två mandatperioder och inte alls anses oersättlig efter det, borde detsamma kunna gälla svenska politiker på alla nivåer.

  Jag tror de flesta tycker illa om presidenter som tar sig makten att ändra reglerna för att sitta kvar betydligt längre än de skulle kunna egentligen.
  Alla svenska partier brukar kritisera Putin för det.
  Varför har vi då ett antal parsoner som levt gott inom sina partier klart längre tid än Putin har en chans att hinna sitta kvar på sin post?

  Detta är ingen kritik mot S utan gäller alla partier där lång trogen okritisk tjänst gör att hela yrkeslivet kan levas inom ett parti för att sedan avslutas med en extremt fet, ofta tidigt uttagen, pension.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *