Slösa inte bort din röst!

Valet är här. I morgon röstar vi och Sverige bestämmer framtidens utveckling genom en lapp i ett kuvert. Det är en fin handling och jag älskar själva röstandet.

Jag känner mig glad över den valrörelse vi har gjort, men också orolig för vad som händer på måndag om högern och SD tar makten.

Hur vi faktiskt kan vakna upp på måndag med ett kaos utan dess like. Oro för klimatet. Om medmänsklighet och solidaritet.

Men, jag tänkte inte bli så högtravande utan berätta för dig som tänker rösta på SD varför jag tycker att det är ett uselt val.

Sverigedemokraterna har ingen politik för barnens skola och förskola. Jag har följt politiken länge i Örebro och Sverige, och jag har ärligt talat aldrig sett ett parti som så lite brytt sig om välfärden som SD.

Men inte heller ett parti som lämnat så få förslag om jobben, om bostäderna eller om klimatet.

Och inte heller om jämställdheten. Förutom att de är mot.

Du har en röst i morgon. En. Du som har barn, eller känner någon på ett vård- och omsorgsboende – använd din röst klokt. En röst på SD är en bortkastad röst. De har ingen politik för hur välfärden ska bli bättre.

I morgon klockan 20.00 är vallokalen stängd. I morgon. Varje röst kommer räknas. Och varje röst är lika mycket värd. Din, statsministerns, Kristerssons, Åkessons.

Det minsta du kan göra är att rösta. Inte för min skull. Men för barnens.

I morgon bestämmer du. I morgon är det val.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.